Indie Mice Bawa Lagu Raya Konsep Band

indie mice

KALI pertama mendengar muzik band Indie Mice, bunyi muzik mereka seakan-akan irama kombinasi dua band terkenal United Kingdom (UK) iaitu U2 dan Muse serta lenggok juara Twisties Bingit, Modread. Menariknya mereka adalah gabungan pemuzik Malaysia dan Indonesia.

Indie Mice ditubuhkan pada 11 April 2009 di Kuala Lumpur.Setiap ahli kumpulan ini datang dari kumpulan indie yang berbeza dari selera dan genre muzik, tetapi mereka mengetepikan perbezaan tersebut dan setuju menubuhkan Indie Mice dan memperjuangkan haluan muzik mereka di jalur free pop.

Dengan nekad mahu berjaya, Indie Mice hadir untuk menonjolkan gaya baru muzik mereka dikenali pop rock alternatif. Kumpulan dianggotai Noah, 25, selaku vokalis yang kacak, Hadi, 32, (gitar), Hazreq, 28, (dram) sementara pemain bass Dede, 31, dari Bandung dan Ledu, 31, dari Jakarta yang berperanan sebagai vokalis dan gitar kedua.

Band yang berada di bawah label New Southren Records (NSR) ini baru sahaja release lagu terbaru mereka iaitu lagu raya yang berjudul Selamat Hari Raya. Walaupun penggambaran dilakukan pada bulan ramadhan, tetapi komitmen yang diberikan oleh krew dan band musik video ini dapat disiap kan sebelum raya.

Klip Video ‘Selamat Hari Raya’ diterbitkan syarikat produksi Loulpop Pictures arahan Khairul Hazwan yang pernah bertindak sebagai pengarah klip-klip video ‘Sebulatnya(The Fabulous Cat’, ‘ Tapi Bagaimana(Spider)’, ‘Pendusta(Alif Satar)’, dan ‘Dia Lydia(Klangit)’. Ini merupakan kali kedua produksi Loulpop hasilkan mv raya selepas Bersama Dihari Raya (Ainan Tasneem)

Bagi mereka yang belum lagi menonton musik video yang comel ni, boleh la klik video dibawah:

KB Shouts : comel kan

Advertisements

About kotakberbunyi

Kami merupakan portal berita hiburan tanahair. LIKE Kotak Berbunyi, dan sebarkan Kotak Berbunyi. Moga-moga anda dapat manfaat dari cerita yang kami cuba sampaikan kepada anda semua. p/s: Cerita kami adalah PERCUMA, tiada bayaran. Kalau anda rasa bagus, kami hanya pinta anda SHARE page ini bersama rakan-rakan anda! -KotakBerbunyi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s